diumenge, 9 d’octubre del 2016

La costa est de l'illa de Bali amaga un petit tresor marí a la petita ciutat de Padang Bai (Indonèsia). Allà un antic moll per a creuers s'ha convertit en la llar de corals i hàbitat de gran varietat de peixos. Cinc anys han estat suficients perquè la naturalesa hagi pintat  amb el seu pinzell de corals aquest gris paissatge de pals artíficials.
Encara que, no cal anar tant lluny per poder observar una meravella marina com aquesta perquè prop de casa meva, a les platges d' Altafulla i Torredembarra,  hi ha un gran parc de biòtops. Els biòtops són estructures, tant artificials com naturals,  que han poblat les platges altafulleques i de Torredembarra d'una gran varietat de peixos. El projecte es va iniciar al 2012 en tota la costa tarragonina. Les boies ecològiques son muntanyes submarines en forma de coral, de 18 m d'alçada per 80 m de diàmetre, fetes de roques de carboat de calic d'orgin colarí. Bali queda molt lluny, però és possible que Altafulla i Torredembarra ho tigueu més a tocar, així que us recomano, si teniu l'oportuitat, que feu una excursió a qualsevol dels dos parcs.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una imatge impresionant, realment semblen arbres marins. I si dius que a prop de casa nostre en tenim una mostra, encara que no sigui tant espectacular, serà qüestió de visitar-la